Stigar för barn

Att upptäcka vandring på Lidas stigar för barn är ett roligt och lagom utmanande äventyr för familjeutflykten.

Vi på Lida Friluftsgård vill göra vandring roligt och spännande för hela familjen och sedan många år finns här flera stigar och leder för barnen att upptäcka.

Skogsmulle och hans vänner Fjällina, Nova och Laxe har fått varsin stig på Lida. Dessutom har vi skapat Lilla nattstigen, en reflexstig som är extra spännande att gå med ficklampa när mörkret lagt sig.

Och när ni känner er redo för ett större äventyr är Sörmlandsleden och Äventyrsstigen fina leder, eller varför inte köpa en karta på Lida Värdshus och ge er ut och hitta egna stigar i skogen?

Skogsmulle & hans vänner

Skogsmullestigen, Laxestigen, Novastigen och Fjällfinas stig är Friluftsfrämjandets sagobetonade naturstigar. De är anpassade för de små barnen och är 300-700 m långa. Stigarna går genom skogens naturliga terräng. Varje stig slutar vid ett vindskydd och ett par av dem har även grillplats.

Skogsmulles Hjulspår är en stig där det går att ta sig fram både med barnvagn och rullstol för den som annars inte kan ta sig fram så lätt i skogsterrängen.

Texthäfte med roliga utmaningar för Skogsmullestigarna kan köpas på Lida Värdshus för 10 kr. Utmaningarna går också att göra digitalt med mobiltelefonen genom att scanna de QR-koder som sitter uppsatta längst med stigarna.

Lilla nattstigen

Längst med stigen försöker ni gissa vilka djur som lämnat spår. Reflexerna hjälper er att hitta. Stigen börjar strax efter Accropark och passar barn från ca 6 år (alltid i vuxens sällskap!). Stigen är ca 200 meter och knixig och lerig på sina ställen så ta på bra skor och gå försiktigt.

Lilla nattstigen är en spännande Stig för alla barn som vill upptäcka naturen när mörkret lagt sig. Ta varandra i hand och tänd ficklamporna!

Hitta Vilse-stigen

Civilförsvarsförbundets pedagogiska stig för att lära barn vad de ska göra om de går vilse. Vilse visar vad barnen ska göra för att klara sig och öka chansen att bli
hittade välbehållna. Längst med stigen finns stationer med informationstexter och bilder.

Hitta till stigarna

Utforska via kartan

Upptäck mer