Stigcykling

På Lida har vi två mountainbikespår för den som vill ge sig ut och upptäcka tjusningen med stigcykling. Spåren går på skogsstigar med rötter, stenar och naturliga kuperingar som ger dig både fysisk och mental utmaning.

Stigcyklingen på Lida

De två mountainbikelederna på Lida är av olika svårighetsgrad och skapade i samarbete med Tullinge SK för att göra stigcykling lättillgängligt för fler.

Den gröna är 7,6 km och lite lättare tekniskt än den röda men är ändå ”riktig” stigcykling i terräng. På den gröna leden har vi byggt en del spänger och träkonstruktioner som gör cyklingen ännu roligare och jämnare. Så att du får en mer flowig och pirrig åkning!

Den röda leden är 4,7 km och svårare och mer tekniskt utmanade med branta steniga partier både uppför och nedför. Men belöningen är fantastiskt vackra öppna stenhällar med magiskt ljus! Njut av stunden och passa på att stanna och andas in skogsluften och känn tystnaden i naturen.

Hyra mountainbike eller gå en kurs?

Uthyrningen har stängt för säsongen men varmt välkommen åter till nästa säsong!

Har du ingen egen cykel eller bil som du kan transportera cykeln med är ett tips att hyra en mountainbike. På Lida har vi uthyrningen öppen från vår till höst.

Känner du att det är lite läskigt eller svårt att cykla i skogen? Då är tipset att gå en kurs. På Lida erbjuder vi nybörjarkurser som hålls i små grupper med erfarna instruktörer och cyklister med god kännedom om Lidaskogen.

Jämnare och roligare spår

Under 2020 har vi arbetat med att förbättra det gröna mountainbikespåret med spång och träsektioner. Det gör att spåret kommer att bli jämnare i svårighetsgrad, ger mer flyt i åkningen och att en del passager blir lättare.

”Målet är att göra ett spår som är roligt och kittlande både för nybörjare och för dig som är van cyklist.”

Arbetet innebär också att vi ger naturen en chans att återhämta sig bättre och materialet vi använder är helt igenom obehandlad trä.

Arbetet utförs på uppdrag av Lida Friluftsgård och  finansieras delvis med hjälp av Botkyrka Kommuns Miljöenhet inom ramen för Botkyrkas Gröna värden

Upptäck mer av Lida