Vintervandring

Pulsa dig trött i snön eller gå en plogad vinterpromenad? När vi gör skidspår i motionsspåren finns det andra leder och stigar att gå och springa på.

Under vintersäsongen när vi preparerar skidspår är det inte tillåtet att gå, cykla eller springa i motionsspåren. Då hänvisar vi dig som vill ta en promenad eller löptur till andra stigar och leder. Dessa är:

Vägen bort mot Svarvaretorp (plogas och sandas). Ca 2 km tur och retur från Lida Värdshus till bommen.

Sjön Getaren – När isen ligger tjock lägger vi en promenadbädd bredvid skridskobanorna på sjön. Här kan du promenera och njuta av vintersolen på platt underlag. Håll koll på isens status här.

Äventyrsstigen – 9 km teknisk stig runt sjön Getaren. Naturstig som kräver bra skor och gott om tid att ta sig runt. Karta finns att köpa inne på Lida Värdshus. Där kan du också köpa en Lida-termos fylld med rykande hett kaffe och ta med i ryggsäcken.

Sörmlandsleden – Etapperna 6 och 7 utgår från Lida. Prepareras inte och kräver bra skor och gott om tid. Mer information om Sörmlandsleden finns på deras hemsida.

Skogsmulles barnstigar – en äventyrlig promenad för de små. Stigarna är mellan 300-700 m långa och vid slutet av varje finns ett vindskydd där ni kan rasta med grillkorv och varm dryck. Stigarna är markerade och det är lätt att hitta. Till varje stig finns ett häfte för stationerna med utmaningar. Häftena kostar 10 kr och finns att köpa inne på Lida Värdshus.

Tips! – På Lida Värdshus kan du köpa en fin Lida-termos fylld med rykande hett kaffe och ta med på vandringen!

Upptäck mer