Tältning och vindskydd

Tälta hos oss på Lida är ett härligt äventyr. Du är mitt i naturen men med Värdshuset runt knuten. Tältning endast tillåten på Tältängen.

Tälta

Tältning är tillåten på Lida 1-2 nätter enligt allemansrätten. Tältning är dock endast tillåten på ängen vid Accropark Höghöjdsbana. Tältängen promenerar du till på grusväg 300 meter från parkeringen. Inga bilar är tillåtna på området, packa smart och bär utrustningen till ditt tältäventyr.

Vatten kan ni hämta utanför Lida Gym och Vandrarhemmet. Där finns också toaletter som är öppna 8-22 varje dag.

Naturporten är en raststuga som är öppen alla dagar 09:00-16:00. Där finns både en utställning om naturen samt toaletter, bord och micro.

Skolklasser och föreningar eller företag som kommer tälta med flera tält anmäler detta till Gårdskontoret via e-post info@lida.se.

Sova i vindskydd

Att sova i vindskydd på Lida är ett enkelt äventyr. I närheten till våra vindskydd finns eldstad och sittplatser. Närheten till faciliteter gör denna vildmarksupplevelse perfekt för de flesta.

Det finns två stycken vindskydd i närområdet som ligger utefter Sörmlandsleden och på Äventyrsstigen. Lida Friluftsgård har ytterligare två vindskydd inom området. Vindskydden kan inte bokas och är ni fler sällskap så gäller att samsas om utrymmet.

Upptäck mer