Friluftsteknik med Naturens Hemligheter

Lär dig mer om täljning, utematlagning och ätbara vilda växter på Lida Friluftsfest

Utforska olika friluftstekniker med Naturens hemligheter. Under dagen erbjuds spännande kurser i täljteknik, utematlagning och om ätbara vilda växter. Anmälan görs på plats, begränsat antal platser.

Täljning – grundkurs 

Det här är en grundkurs i täljning. Du får lära dig grundläggande grepp och tekniker för bearbetning av trä. När workshopen är avslutad ska du känna dig trygg med att hantera en täljkniv för att kunna fortsätta utforska täljandet på egen hand

Workshopen leds av Joacim från Naturens Hemligheter. Joacim är utbildad slöjdlärare och är uppväxt med slöjden. Han har många års erfarenhet inom ämnet och med bakgrund som lärare kan du känna dig trygg och få pedagogiska förklaringar på momenten.

Tid: Hålls löpande under hela dagen.
Pris: 50:-/vuxen, 25:-/barn upp till 12 år
Familjepris 120:- (2 vuxna och 2 barn)

Utomhusmatlagning över öppen eld

I denna workshop får du testa på matlagning över öppen eld. Vi lagar en tvårättersmeny där fokus ligger på olika tekniker.

Workshopen leds av Linus och Andreas från Naturens Hemligheter. Tillsammans har över 25 års erfarenhet av friluftsliv kombinerat med en stor passion för matlagning med förstklassiga råvaror.

Tid: Kl. 11.00 & 12.00 (60 minuter)
Pris: 200:-/vuxen, 100:-/barn under 12 år
Familjepris 500:- (2 vuxna och 2 barn)

Lär dig om ätbara vilda växter

I den här workshopen får du lära dig om vilda ätbara växter. Vi luktar, känner och smakar oss igenom vad vi hittar i naturen. Nygammal kunskap ligger till grund för vår workshop, vilket gör att du som deltagare kan känna dig trygg att använda och utforska naturens skafferi. Vi ger tips på olika sätt att bevara och berika naturens smaker året runt

Workshopen leds av Linus från Naturens Hemligheter. Linus har en mångårig bakgrund som scoutledare och lärare i utomhuspedagogik med över 20 års erfarenhet av friluftsliv. Under de senaste tio åren har han fördjupat sig i vad som är ätbart i naturen och hur man kan få det att smaka så gott som möjligt. 

Tid: 13.30 & 15.00 (60 minuter)
Pris: 25:-/person

Anmälan till kurserna görs på plats vid Naturens Hemligheter som du hittar nere på stora gräsmattan. Betalning för kurserna görs med Swish.

Om Naturens hemligheter

Med passion för både friluftsliv och matlagning har gänget bakom Naturens Hemligheter skapat ett spännande koncept som för samman människor och skapar tillhörighet till naturen. Bland de upplevelser som erbjuds finns allt ifrån överlevnadskurser och täljning i naturen till gourmetmatlagning ute i det vilda. Upplevelserna anpassas efter säsong och passar såväl nybörjaren till den mer kunnige som bara vill vässa sina egna kunskaper på området.

Länk till Naturens Hemligheters hemsida.


Aktiviteter

Täljning – grundkurs 

Löpande under dagen
Pris 50:-/vuxen, 25:-/barn upp till 12 år
Familjepris 120:- (2 vuxna och 2 barn)

Utomhusmatlagning över öppen eld

kl. 11 & 12
60 minuter
Pris 200:-/vuxen, 100:-/barn under 12 år
Familjepris 500:- (2 vuxna och 2 barn)

Lär dig om ätbara vilda växter

Kl. 13.30 & 15
60 minuter
Pris 25:-/person