Skog med gröna träd och en sjö med blått vatten

Nyheter på Lida

Inför sommarsäsongen satsar Lida och dess partners vidare och utökar utbudet med simbanor, reflexlöpning och trädtält.

Pressmeddelande 2022-07-01 kl. 13.00

Vi vill att Lida ska vara regionens bästa besöksmål för friluftsliv och aktivt uteliv. Därför är vi väldigt glada att tillsammans med våra samarbetspartners och områdets markägare erbjuda ett ännu bredare och roligare utbud av aktiviteter, säger Lidas platschef Sandra Löfgren.

I och med strandbadets upprustning anlägger Botkyrka Kommun simbanor för simträning i öppet vatten. Banorna blir 50 meter och ligger i anslutning till den nya badbryggan.
 – Simbanorna är en efterlängtad träningsmöjlighet i kommunen och ger en trygg start för de som vill börja motionssimma i öppet vatten, säger Thomas Wiklund på Botkyka Kommun.

I samarbete med orienteringsklubben Tullinge SK har ett traillöpningsspår med reflexer för löpning i mörker utvecklats. Banan blir 5 km lång och kommer att anläggas under augusti.
– Vi ville utveckla traillöpningen på Lida med en reflexbana och kontaktade orienteringsklubben som hjälpte oss att hitta en lagom lång, fin skogsstig som ger en naturupplevelse för löpare på alla nivåer, säger Sandra.

Dessutom har Accropark Höghöjdsbana lanserat ett äventyrligt övernattningskoncept med uthyrning av trädtält. Tälten sätts upp på utvalda platser och det högsta sitter 4 meter upp.

– Nu ser vi framemot ytterligare en sommar hos oss med hemesterfirade och alla andra besökare som söker naturupplevelse och aktiviteter, säger Sandra.

Länk till Lidas ursprungligt pressmeddelande.

Sandra Löfgren, platschef på Lida